Erdoğan kabine için tarih verdi
3 okunma

Erdoğan kabine için tarih verdi

ABONE OL
29 Aralık 2014 16:45
Erdoğan kabine için tarih verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ayın 19’da ben Bakanlar Kurulunu Beştepe’de toplayacağım ve orada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim. Bunun dışındaki şeylerde de Cumhurbaşkanı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın” dedi.

Erdoğan, Türk-İş’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve yöneticileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı.

Toplantı devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Türk-İş’e geldi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan ziyaretine ilişkin, “Hem işçi sendikalarıyla ile ilgili sorunları bizzat dinleme fırsatı buldum. Hem de bazı sorulara bakanımız ile birlikte yerinde tespit edip çözüm konusunda neler üretilebilir bunu aramızda konuştuk. Özelikle asgari ücret çalışmalarının yapıldığı son anlarda bakanımız ile hükümetimiz bunu biran önce neticelendirerek şuana kadar pozitif aldım” dedi.

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı 5 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacak” tartışmalarının sorması üzerine de de Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti, anayasanın çizmiş olduğu çerçeve içerisinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası böyle rast gele bir kasaba devleti değil. 16 devlet ile teşekkül etmiş olan bir cumhuriyettir ve şu anda bizim bir anayasamız var. Bu anayasada Cumhurbaşkanının yetkileri belirlenmiştir. Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak seçimler öncesi hatırlarsanız şu ifadeyi sıkça kullanmışımdır; ‘Anayasanın vermiş olduğu yetkiler ne ise bu yetkileri sonuna kadar kullanırım.’ 2014 ve 2015 ile geleceğin bir Cumhurbaşkanı olarak Bakanlar Kuruluna, anayasanın hükmü gereğince, başkanlık edebilir, gerekli gördüğü hallede toplar. Sayın Başbakan ile de bu konuyu görüştük. Ayın 19’da (19 Ocak 2015) ben Bakanlar Kurulunu Beştepe’de toplayacağım ve orada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim.

-“HÜKÜMETİMİZİN BAŞARILI OLMASI ŞAHSIMIN BAŞARILI OLMASI ANLAMINA GELMEZ”-

Bunun dışındaki şeylerde de Cumhurbaşkanı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın. Cumhurbaşkanı bu devletin başıdır ve bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Ama Cumhurbaşkanını birileri vesayet kurmaya kalkarsa hatırlarsanız yine seçim öncesi ‘ben alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım’ söylemiştim. Dolayısıyla böyle vesayetlerle hareket eden birisi de değilim. Tam aksine uyum içerisinde olan hükümetine güç katmaya çalışan, çünkü hükümetimizin başarılı olması şahsımın başarılı olması anlamına gelmez. Tam aksine ilkemizin 2023 hedeflerini yakalaması ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması anlamına gelir ki bizim bakanlar kuruluyla bir araya gelişmemiz kimseyi rahatsız etmesin. Hükümet ile Beştepe’nin veya Cumhurbaşkanının kopuk olması bize farklı bakışlar sergileyenleri sevindirebilir. Biz onları sevindirmeye pek niyetli değiliz.”

Sarıyer Gözlem

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP