Kurda artış sürüyor…
26 okunma

Kurda artış sürüyor…

ABONE OL
15 Ekim 2021 11:00
Kurda artış sürüyor…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı piyasa katılımcıları anketi verilerini açıkladı.
Buna göre, eylül anketinde 8,92 olan 2021 yıl sonu dolar/TL beklentisi, ekim
anketinde 9,22’ye yükseldi.

Eylül anketinde 9,56 olan 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise bu anket döneminde
10,01’e yükseldi.

BEKLENTİ ENFLASYONDA ATARKEN, FAİZDE DÜŞTÜ

Cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 16,74 iken, bu anket döneminde yüzde 17,63 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 12,94 iken, bu anket döneminde yüzde 13,91 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 10,71 ve yüzde 11,27 olarak gerçekleşti.

BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 19,00 iken, bu anket döneminde yüzde 17,82 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 19,00 iken, bu anket döneminde yüzde 17,63 olarak gerçekleşti.

2021 yılı Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 52 katılımcı tarafından yanıtlandı ve sonuçlar katılımcıların yanıtları toplulaştırılarak değerlendirildi.

DOLARDA SON DURUM

Döviz kurlarında yükseliş devam ederken dolar/TL tarihi zirvesini 9,21’e taşıdı.

Merkez Bankası’nda 2 başkan yardımcısı ve 1 Para Politikası Kurulu (PPK) üyesinin görevden alınmasının ardından yükselişe geçen dolar/TL bu sabah 9,2153 seviyesine çıkarak rekor tazeledi.

Sarıyer Gözlem

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP